Escher project 1

Een poosje geleden werd ik gevraagd om mee te doen aan het Escher project. Er zou een werkgroep komen om het Escher project te starten en de vraag was of ik daar aan mee wilde doen. In de werkgroep zitten 2 studenten van NHL, iemand van het Fries Museum, de initiatiefneemster van de grootste gehaakte deken en iemand van de haakgroep uit Leeuwarden, Grou en Makkum. Het is de bedoeling dat er gehaakte dekens komen die zijn geïnspireerd door de werken van Escher. Dus niet zijn werken kopiëren, dat is sowieso niet mogelijk, maar er je eigen draai aan geven. De studentes gaan een website maken waar mensen ideeën kunnen vinden voor deze dekens. Voor onze haakgroep heb ik 3 dekens ontworpen die in kleur en zwart-wit-grijs worden uitgevoerd. Van elk ontwerp komen  2 dekens. Door de blokken steeds anders te verwerken krijg je 6 verschillende dekens. Voor de kleur heb ik gekozen voor de primaire kleuren,  heldere kleuren en een prachtig contrast met de zwart-wit-grijs dekens. Op deze manier is het goed  te zien wat kleur kan doen.

De dekens worden gehaakt met granny squares, maar dan net even anders. Het is de bedoeling dat iedereen mee kan doen, dus daarom heb ik het niet te ingewikkeld gemaakt. De z.g.n. log cabin squares zijn het meest bewerkelijk met al die af te hechten draadjes 😦

Als de dekens klaar zijn komen ze volgend voorjaar eerst een poosje in de bibliotheek te hangen. We hebben dus alle tijd om er mooie dekens van te maken. De Escher tentoonstelling in het Fries museum is van april tot oktober 2018.

Advertenties

One thought on “Escher project 1

  1. Hoi Ineke,
    Wat een mooie ontwerpen, vooral die met de zwart-wit en grijs tinten (maar dat had je ook wel verwacht denk ik😉)
    Succes met dit gigantische project.
    Liefs Maryan

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s